Green Day - Трилогия

16 Септември 2012 г.
MTV и Green Day, групата с мулти-платинени продажби и носител на награда Грами, анонсираха днес своето световно партньорство, с което ще бъде направена премиера на новата музика от “¡Uno!” – първи албум от предстоящата да излезе трилогия на групата – стартирайки с ексклузивна световна премиера на новото видео към песента “Oh Love”, която ще се състои днес, 15 август 2012 година от 7:49 PM EST (което наше време е на 16 август в 02:49 часа сутринта), по глобалната мрежа на MTV в Европа, Латинска Америка, Австралия, Африка и Азия. Първото лайв изпълнение на новата музика от албума ще се случи на церемонията по връчването на Видео-музикалните награди на MTV 2012 в четвъртък, 6 септември. Освен това MTV ще предложи на феновете по цял свят и ексклузивно 30-минутно интервю с Green Day на http://ohlove.mtv.com.

Излизайки на сцената на “2012 MTV Video Music Awards” за пети път, бандата ще разтърси публиката с шоу, което ще бъде излъчено от Staples Center в Лос Анджелис. Green Day се присъединяват към предварително обявените изпълнители Alicia Keys, която ще направи премиера на чисто нова песен от нейния предстоящ албум, и британската момчешка банда феномен One Direction, които за първи път са сред изпълнителите и номинираните за VMA.

“Много сме развълнувани, че ще свирим на тазгодишните ”MTV Video Music Awards”, казва фронтменът на Green Day, Billie Joe Armstrong. “MTV непрестанно са ни подкрепяли през цялата ни кариера и смятаме, че няма по-подходящо място, където да направим първото TV представяне на “Green Day ¡Uno!, Green Day ¡Dos!, Green Day ¡Tres!”.

Преди VMA феновете могат да гледат бандата по каналите на MTV по света, където те лично ще представят и ще направят премиера на новото си видео към “Oh Love”, преди да продължат с допълнително 30-минутно интервю, в което музикантите ще дискутират новия албум и ще разкажат за наградите VMA в миналото на http://ohlove.mtv.com. Музикалното видео е режисирано от Samuel Bayer, два пъти носител на награда VMA за “Най-добър режисьор” за работата си над клиповете “Boulevard Оf Broken Dreams” на Green Day през 2005 година и на “What Goes Around... Comes Around” на Justin Timberlake през 2007 година.

Green Day наскоро завършиха записите на три нови албума – една трилогия, озаглавена “Green Day ¡Uno!, Green Day ¡Dos!, Green Day ¡Tres!” – която ще бъде издадена през Reprise Records съответно във вторник, 25 септември, вторник, 13 ноември и вторник, 13 януари 2013. Албумите са последователи на наградения с награда Грами запис “21st Century Breakdown” и са продуцирани от дългогодишния продуцент на бандата Rob Vanallo. Трилогията “¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tres!” е записана в техния роден град Оукланд, Калифорния.

След първите Видео-музикални награди на MTV, излъчени през 1984 година, VMA незабавно си спечелва репутация на институция, покрепяща най-популярните банди и артисти, създаваща най-шумните, най-впечатляващите, и за времето си, най-скандалните годишни церемонии, които успяват да се превърнат в своеобразен празник на музиката в света.

Никое друго шоу по раздаване на награди не е отговорно за създаването на по-запомнящи се или по-грандиозни музикални моменти в историята на поп културата от MTV Video Music Awards. От Madonna, Michael Jackson, Guns N’ Roses, Eminem и Nirvana до Britney Spears, Taylor Swift, Kanye West, Beyoncé и Florence and the Machine, само една поява на сцената на VMA е достатъчна завинаги да промени траекторията на кариерата на даден артист само за една нощ.

Коментари
Оставете Вашия коментар
Заглавие на коментар:
Коментар: