Нора Джоунс издава нов албум

Saturday, March 10, 2012

Нора Джоунс издава нов албум

 

Проектът ще секазва „ Little Broken Hearts

и излиза на 1 май2012

 

Певицата разкри обложката и имената на

песните в албума


 

НораДжоунс избра датата 1 май, на която да пусне новия си студиен проект „Little BrokenHearts” (BlueNote/EMI). Нора Джоунс разкри обложката и съдържанието на албума като 12-те песни са написани от певицата и продуцента Браян Бъртън a.k.a Danger Mouse.

Обложката на предстоящия албум е вдъхновена от старите постери на филми, които обитават звукозаписното студио на Бъртън в Лос Анжелис. „Браян притежава страхотна колекция от кино плакати на Рос Майър в студиото където записвахме”- обяснява Нора Джоунс „...Постерът към филма Mudhoney беше по-специаленза мен. Той стоеше зад канапето, на което сядах всеки ден и непрекъснато се обръщах да го гледам като си казвах, че искам да изглеждам по същия начин.. Спомням си , че постоянно бях втренчена там , докато записвах”.

Little Broken Hearts e нов, вълнуващ етап в творческото развитие на един от най-забележителните изпълнители и автори на песни през последните 10 години – Нора Джоунс. Тя изгря на музикалната сцена през 2002 с издаването на дебютния си албум „Come Away With Me, който певицата описва като „малък запис с много настроение”. Албумът представи един нов глас с ново звучене и превърна Нора Джоунс в световен феномен. През 2003 година Come Away WithMe триумфира на наградите Грами и влезе в Топ 10 на най-продаваните албуми с над 25 милиона копия по целия свят.

 

Следват три студиийни албума Feels Like Home (2004), Not Too Late (2007) и The Fall (2009), както и две кънтри колекции The Little Willies. През 2010 излиза компилацията „...Featuring Norah Jonesвключваща колаборации с имена като Willie Nelson, Outcast, Herbie Hancock и Foo Fighters. Нора Джоунс работи с Danger Mouse ивърху самостоятелния му проект Rome (2011), в който участва екс-фронтменът на White Stripes –Джак Уайт.

 

Нора Джоунс тръгва на световно турне тази година, което включва концерти и в редица фестивали.Турнето стартира в САЩ, а през лятото продължава в Европа като билетите за концерта в „Royal Festival Hall”, Лондон вече са разпродадени. Повече информация относно турнето на Нора Джоунс, можете да намерите на: www.norahjones.com.

 

Съдържание Little Broken Hearts:

 

1. Good Morning

2. Say Goodbye

3. Little Broken Hearts

4. She's 22

5. Take It Back

6. After The Fall

7. 4 Broken Hearts

8. Travelin' On

9. Out On The Road

10. Happy Pills

11. Miriam 

12. All A Dream

  

*Всички песни са написаниот Нора Джоунс и Браян Бъртън

 

 

 

www.norahjones.com

                                                                                                                          www.facebook.com/norahjones
Comments
Leave your comment
Comment title:
Comment: