Led Zeppelin - Celebration Day

Thursday, September 20, 2012

          На 10 декември 2007 година Led Zeppelin се качват на сцената на лондонската O2 Arena, за да изнесат трибют концерт в чест на своя скъп приятел и основател на Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Това, което последва, е над двучасово шоу, в което бандата представя своя знаков рокендрол, с който успява мигновенно да стане част от легендата на Led Zeppelin.

          Към основните членове - John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant – се присъединява и Jason Bonham, синът на покойния барабанист на групата John Bonham, за да изпълнят заедно 16 песни от техния богат каталог, включително и ключови парчета катоWhole Lotta Love”, “Rock And Roll”, “KashmirиStairway To Heaven”.

         Въпреки че 20 милиона души са заявили желание да закупят билет за шоуто, първото хедлайнерско шоу на бандата от 27 години е гледано само от 18 хиляди притежатели на билети, които са били достатъчно големи късметлии да си осигурят места чрез световната лотария.

         Celebration Day ще бъде достъпен в множество видео и аудио формати на на 19 ноември през Swan Song/Atlantic Records. Повече детайли около изданието ще бъдат обявени скоро.

       Освен това Led Zeppelin са избрани за едни от получателите на Kennedy Center Honors за 2012 година. Бандата ще бъде почетена на годишната церемония, която ще се проведе на 2 декември във Вашингтон, САЩ.

LEDZEPPELIN: Celebration Day

Траклистинг:

1. Good Times Bad Times

2. Ramble On

3. Black Dog

4. In My Time Of Dying

5. For Your Life

6. Trampled Under Foot 

7. Nobody’s Fault But Mine

8. No Quarter

9. Since I’ve Been Loving You

10. Dazed And Confused

11. Stairway To Heaven

12. The Song Remains The Same

13. Misty Mountain Hop

14. Kashmir

15. Whole Lotta Love

16. Rock And Roll

 

Comments
Leave your comment
Comment title:
Comment: